Translate

вторник, 26 ноември 2013 г.

ДВЕ ТЕХНИКИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ВЪЛНЕНИ ЦВЕТЯ - КУРС ПО ФИЛЦ (ПЛЪСТЕНЕ НА ВЪЛНА, ФЕЛТ). IV-то занимание за начинаещи.


Има много начини да се направи цвете от вълна чрез плъстене. По-точно казано, има десетки такива начини! При всяка отделна техника украшението добива съвсем различен характерен вид.

Темите на това занимание от курса по филц са две различни техники за създаване на плъстени цветя, но типовете цветя, които може да направите са много повече - рози, камелии, цъфнали плодни дървета, еделвайси, хризантеми и дори орхидеи, а цветята от страната Фантазия няма да ги броим! :)  

Разбира се, може да направите цвете и чрез "свободна" техника и вдъхновение, но има някои типове цветя, които се правят по точно определен метод и тази конкретна визия на филцовото творение може да се постигне единствено по този начин!

Когато говорим за филцови цветя, говорим категорично и само за тези от вълна! Знаете ли, че често изработката на едно наистина красиво цвете-брошка от плъстена вълна отнема от 2 до 4-5 часа, а може и повече?! По-важно обаче е, че създаването на такива цветя изисква посвещаване, майсторство и любов, за да бъдат красиви и желани като онези в природата, които ни вдъхновяват!
 
Ден: 1 декември 2013, неделя
 Време на провеждане: от 13:30 до 17:30  часа.
Времетраене: 4 часа.
Цена: 35 лв.
Материалите са включени в цената.

  
 Място на провеждане: София, кв. Суходол
За записване и потвърждаване:
Светлана Костова –  0887 99 31 66, 0878 99 38 66
 
 
Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!
 
Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 
 
Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .
Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения. Две занимания могат да бъдат слети за провеждане в един ден.

  
Тук може да откриете моите цветни фантазии, сътворени от вълна:
 
Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар