Translate

сряда, 6 септември 2017 г.

Какво представлява плъстенето на вълна? Предаването "Един прекрасен ден" и Светлана Костова ще ви разкажат и покажат


Старинен занаят, съвременно хоби и модерно изкуство!? Възможно ли е това?
Да! И се нарича филц, плъст, фелт, вилт, кече, войлок на различните европейски езици.

Какво знаете за него или какво не знаете?
Всеки един разговор е само едно докосване до необятните възможности на това текстилно изкуство!


За плъстенето на вълна и онова, което може да се създаде чрез него може да видите в предаването "Един прекрасен ден" на телевизия BiT на 1 септември 2017 г.



От години споделям в курсове и работилници опита си в този традиционен занаят, загубен през вековете и преоткрит в съвремието. Сега обаче имах удоволствието да поговоря за това пред много по-голяма аудитория в прекрасната атмосфера на една чудесна и амбициозна телевизия като Би Ай Ти.



Как се плъсти вълна е въпрос с множество отговори, а темата може да бъде неизчерпаема. Въпреки това, за двадесетина минути ние се докоснахме до същината и усетихме какво означава да градиш нещо върху хилядолетна традиция, която не просто е жива, а не спира да се развива и продължава да ни изненадва с нови и нови приложения в съвременния текстил и мода!



Искам специално да благодаря на сценариста Надежда Туник и чаровната водеща Каролина Братанова за задълбоченото проучване и компетентното водене, както и за чудесното отношение на целия екип и другите гости - певицата Маги Джанаварова и модния стилист на списание "Elle" Кристиян Пижов.



Предаването "Един прекрасен ден" от 1.9.2017 може да видите на сайта на телевизия BiT:

а разговорът с мен тук:



и продължава тук:




Светлана Костова
LAnAArt

Няма коментари:

Публикуване на коментар