Translate

понеделник, 4 март 2019 г.

Рози, камелии или божури - творческа филц работилница


Искате ли да имате красиво цвете, което не се бои от студа!?

То може да ухае като истинско, ако му добавите аромата на любимия си парфюм или етерично масло. Това ухание ще бъде трайно дори за най-летливите аромати, защото е направено от вълна, а тя има невероятното свойство да го запазва с дни. 
Аз обичам да оживявам моите рози с истинско българско розово масло, чийто аромат обожавам!

Освен че не вехне, такова цвете от вълна е оригинално и уникално! Защото такава е природата на вълната. 
А може да бъде и много стилно, когато уменията и желанието ви го направят такова!

Филцовите (плъстените) цветя могат да оживят всеки тоалет или аксесоар и да бъдат красив акцент, който да привлича погледа. Освен като брошки-украшения за вашите дрехи, шалове, шапки, може да ги поставяте на чанти, колани, в косата или да ги използвате за друга декорация. 

Има много начини да се направи цвете от вълна чрез плъстене.  При всяка отделна техника украшението добива съвсем различен характерен вид. 

Това занимание от курса по филц е посветено на моите начини да създавам плъстени рози, но типовете цветя, които може да направите са много повече - божури, камелии, хризантеми, цинии и много други.
Ще научите 3 техники за създаване на плъстени рози - едната е изцяло моя - авторска!

И още едно уточнение: 
Филцовите цветя, за които говорим са създадени от вълна, била тя фина или не толкова. Направени са от материята филц или плъст, както е българското й наименование. Тази материя създаваме сами, с нашите собствени ръце! И цветето има определен вид, защото работим по определен начин, за да постигнем дадена форма и структура. 


Създаването на такива цветя изисква посвещаване, майсторство и любов, за да бъдат красиви и желани като онези в природата, които ни вдъхновяват! Знаете ли, че често изработката на едно наистина красиво цвете-брошка от плъстена вълна отнема от 2 до 4-5 часа, а може и повече?!

Всеки от вас ще си тръгне от тази работилница с 2 или 3 цветя!

Ден: 12 март 2019, вторник
Време на провеждане: от 10 до 16  часа
Времетраене: 6 часа
Цена: 60 лв
Материалите са включени в цената и направеното си остава за вас!

 Място на провеждане: София
За записване и потвърждаване: 0887 99 31 66

Носете си непременно две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесете у дома творенията си.



******
Обаждайте се, за да заявите Вашето желание за обучение и да уговорим занимание, ако не можете да посетите обявените работилници!
Знанията и уменията, които ще получите, са като добавка към онова, което сами създадете с ръцете си по време на работилниците. 
Това прави вашия опит и изживяване безценни!




******

Информация за работилниците и заниманията на курса по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам, може да намерите на страниците на блога ми:

и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:

Може да станете последовател на блога ми и да получавате редовни известия за всяка публикация.


Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар