Translate

четвъртък, 5 март 2015 г.

ЦВЕТЕ ЗА ПРАЗНИКА! ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА ЗА ФИЛЦОВИ РОЗИ, БОЖУРИ И КАМЕЛИИ - цветя от плъстена вълна.


Обичам цветята във всичките им разновидности, цветове, аромати!

Обичам да ги пресъздавам чрез изкуството на плъстене на вълна, познато и като филц. Развихрям фантазията си, а резултатът винаги е удовлетворяващ. 

Близко до природата или плод на въображението, всяко филцово цвете е уникално! 

Освен че не вехнат, тези цветя от вълна са стилни, оригинални и неповторими! 

Могат да бъдат използвани като брошки-украшения за вашите дрехи, шалове, шапки, чанти, колани, за косата или за декорация.



А може да ухаят като истински, ако им добавяте аромата на любимия си парфюм или етерично масло. Това ухание ще бъде трайно дори за най-летливите аромати, защото вълната има невероятното свойство да го запазва с дни.

Аз обичам да оживявам моите рози с истинско българско розово масло, чийто аромат обожавам! 



Има много начини да се направи цвете от вълна чрез плъстене. По-точно казано, има десетки такива начини! При всяка отделна техника украшението добива съвсем различен характерен вид. 


Това занимание от курса по филц е посветено на моите начини да създавам плъстени рози, но типовете цветя, които може да направите са много повече - божури, камелии, цъфнали плодни дървета и дори орхидеи, а цветята от страната Фантазия няма да ги броим! :)  .






И още едно уточнение:


Когато говорим за филцови цветя, говорим категорично и само за тези от вълна


Ние не работим с готов фабричен плат, с готов филц, а сами създаваме материята, формата и структурата на цветята от безформената маса на непредената вълна!

Знаете ли, че често изработката на едно наистина красиво цвете-брошка от плъстена вълна отнема от 2 до 4-5 часа, а може и повече?! 



По-важно обаче е, че създаването на такива цветя изисква посвещаване, майсторство и любов, за да бъдат красиви и желани като онези в природата, които ни вдъхновяват! 

За времето на заниманието ще усвоите 3 техники за направата на филцови рози и ще си тръгнете със своите цветя, а довършителните работи по тях и превръщането им в украшения ще направите в къщи.




Ден: 8 март 2015, неделя
 Време на провеждане: от 10 до 15  часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 50 лв.
Материалите са включени в цената.

По случай празника всяка от вас ще получи подарък - изработено от мен цвете-брошка.

 Място на провеждане: София, кв. Суходол

За записване и потвърждаване:
Светлана Костова –  0887 99 31 66, 0878 99 38 66



Таксата за участие може да заплатите в брой или с дебитна или кредитна карта на POS терминал на място.
Може да заплатите и предварително по банков път, като се свържете с мен, за да Ви дам данните за сметката и да Ви издам фактура.

Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона! 



Участниците трябва да си носят две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесат творенията си у дома.

Желаещите могат да посетят и работилницата, посветена на техника шибори, което ще се проведе в събота, 7 март 2015, от 11 до 16 часа. Информация може да намерите тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/2015/02/blog-post.html

*** 
Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 

Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://felt-filz-culture.blogspot.com/p/blog-page.html , 
програмата на курса за напреднали тук: http://felt-filz-culture.blogspot.com/p/blog-page_21.html .

Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.

***
Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да намерите на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:

Може да станете член на блога ми http://felt-filz-culture.blogspot.com/ и да получавате редовни известия за всяка публикация.



Светлана Костова - ЛАнААрт
http://felt-filz-culture.blogspot.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар